David Rudisha és Blanka Vlasic lett a befutó

Munkatársunktól
2010. 12. 01. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség szavazásán a papírformának megfelelően a férfiaknál a kenyai David Rudishát, a nőknél a horvát Blanka Vlasicot választották meg az év legjobbjának. Rudisha idén tizenkét versenyt nyert meg sorozatban, s míg a szabadtéri szezon elején még csak megközelítette, augusztus 22-én Berlinben már meg is döntötte a dán Wilson Kipketer 13 éves, 1:41.11 perces világcsúcsát. Ekkor 1:41.09 perc alatt ért célba, egy héttel később Rietiben pedig 1:41.01-re javította a rekordot. Vlasic is remek évet zár, a fedett pályás szezonban veretlen maradt, megnyerte a dohai vb-t is, míg szabadtéren 14 viadalából 12-szer elsőként zárt. Barcelonában Európa-bajnok lett, a Gyémánt Liga-sorozaton pedig mind a hét versenyt megnyerve győzött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.