Diákot tartóztattak le

Munkatársunktól
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Debrecen Városi Bíróság azt a püspökladányi diákot, aki többször megütötte tanárát egy helyi iskolában – közölte tegnap Kelemen Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és becsületsértés miatt indított eljárást a 17 éves fiatalember ellen. Múlt szerdán az iskola 42 éves pedagógusa megkérte az egyik osztály tanulóit, hogy sorakozzanak a folyosón, de a fiú nem fogadott szót. A tanár felszólította, hogy csatlakozzon a többiekhez, ekkor a diák trágár kifejezésekkel elutasította, majd többször meglökte, azután ököllel több alkalommal arcon ütötte tanárát. A pedagógust az ütések hirtelen érték, nem volt ideje védekezni. A fiatal támadót azért tartóztatták le, mert rablás miatt is folyik ellene büntetőeljárás.
Ismert, az Országgyűlés június 8-án módosította a büntető törvénykönyvet, amelynek részeként fokozottabb védelmet kaptak a pedagógusok. Ennek szellemében a tanárok, valamint a nevelő- és oktatómunkát közvetlenül segítő alkalmazott sérelmére elkövetett bűncselekmények esetében megemelték a kiszabható büntetési tételek mértékét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.