DVSC: vereség után randalírozás

Munkatársunktól
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha tisztán sportszakmai szempontok dominálnának, akkor most nem kellene mást tennünk, mint borongani azon, hogy 2-1-es harkivi vereségével a labdarúgó Európa-ligában (csupán másodmagával) még mindig pont nélkül áll a DVSC. További szomorúság, hogy ha rendelkezne egy épkézláb kapussal – Malinauskas kapitális hibája kellett a második ukrán gólhoz –, akkor ez már nem így lenne. Írhatnánk még arról, hogy a Zenit–Anderlecht derbi Huszti–Juhász párharcából a gólt is szerzett oroszországi magyar légiós jött ki jobban (3-1), míg a Debrecen csoportjában a PSV (Dzsudzsákkal) Genovában verte 2-1-re a Sampdoriát (Komannal együtt), így a hollandok mellett a Harkiv a másik továbbjutó. Megemlíthetnénk még a Juventus poznani 1-1-ét és kiesését, vagy a címvédő Atlético Madrid hazai 3-2-es vereségét az Arisztól.
Ám ezúttal mással is kell foglalkoznunk, egy olyan szégyenteljes botránnyal, amiben három debreceni játékos is érintett. Ezúton idéznénk a klub közleményét: „A Metaliszt Harkiv elleni Európa-liga-csoportmérkőzés után a DVSC három játékosa – Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter – az elrendelt takarodó után elhagyta a csapat szálláshelyét, és sétálni indult a városba. Séta közben Kabát Péter megütötte a lengyel nagykövetség (a főkonzulátus – a szerk.) előtt álló őrbódé oldalát, amelynek üvege elrepedt. Az őrbódéban tartózkodó őrök intézkedtek a játékosokkal szemben: 120 euró pénzbírságot kellett fizetniük, ezt követően távozhattak a helyszínről. A haon. hu-n megjelent, hogy a csapat szálláshelyén is történt rendbontás. A Kabát Péter és Laczkó Zsolt szobájában valóban megsérült néhány berendezési tárgy, amelyek értékét a játékosok megtérítették. A megtörtént események miatt a klub kiszabja a megfelelő büntetést az érintettek részére.”
A klub közleménye hallgat róla, ukrán források viszont nem, hogy a magyar futballisták ittasan randalíroztak. Talán írni sem kell: ezúttal nincs helye a már tapasztalt ködösítésnek, szerecsenmosdatásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.