Egész Európában eladtak

A múlt hét végi lejtmenet folytatódott Európa tőzsdéin, a budapesti börzén újabb jelentős esést tapasztalhattak a megfigyelők. A jegybanki kamatemelés sem térítette el a negatív iránytól a BUX indexet.

Munkatársunktól
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 542,17 pontos, 2,61 százalékos csökkenéssel, 20 221,37 ponton zárt tegnap. A részvénypiac forgalma 20,4 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a pénteki záráshoz képest. A reggeli enyhe pozitív hangulatot követően jelentősen estek az árfolyamok a magyar részvénypiacon. Varjú Péter, az Erste Bank üzletkötője az MTI kérdésére elmondta, hogy a nemzetközi piacokkal együtt mozgott a budapesti börze.
Jól látható az erős negatív hangulat, hiszen a jegybank kamatemelésére is csak rövid ideig erősödött a forint árfolyama – jegyezte meg. A szakember szerint a rossz hangulatot az európai állami adósságválságok körüli bizonytalanságok váltották ki.
A Richter befejezte a saját részvény vásárlását – tudatták. A forint árfolyama délelőtt 279,60 forintos euró jegyzés környékén stagnált. A jegybank 25 bázispontos kamatemelését követően a forint 281 forint feletti eurójegyzésekről 280 közelébe erősödött, majd meredeken gyengülni kezdett. Délután fél négykor az eurót 282,84 forinton jegyezték. Az árfolyam legutóbb szeptember közepén volt ezen a szinten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.