Egy gól oda, három ide

Nincs már százszázalékos csapat a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, méghozzá azért, mert a hetedik fordulóban kikapott az eddigi egyetlen, az MKB Veszprém. Igaz, nem akármilyen csatában, 27-26-ra, a Bundesliga-listavezető Hamburg otthonában. A Pick Szeged viszont hazai pályán 37-34-re verte a Dinamo Minszket, ezzel megszilárdította harmadik helyét.

Ballai Attila
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 2-án hatgólos vezetésről kaptak ki a szegediek Minszkben, ezért egészen most szombatig azt hihettük, akkor és ott elszórtak két pontot. A fehéroro-szok azonban a visszavágón bizonyították, hogy nem ejtőernyővel estek be a BL-be; bár már az első félidő közepén ötgólos hátrányba kerültek, visszakapaszkodtak, egészen a hajráig kétségessé tették a meccs végkimenetelét, és Skaliczki László alakulata végül csak 37-34-re kerekedett felül. Köszönhetően elsősorban Frantisek Sulcnak, aki első tizenkét kísérletéből tizenegyszer talált be, összesen egyéni rekordot jelentő 17 gólt lőtt. Az elmúlt esztendőkben jobbára olyan légiósok fordultak meg a Tisza partján, akik úgy érezték és éreztették, már-már kegy, hogy ide igazoltak, és a maguk képére formálták, irányításuk alá vonták a klubot; a szlovák átlövő hozzájuk képest ideális választás, hiszen csak a pályán mutat erőt, egyébként minden rezdüléséről lerí, számára megtiszteltetés, hogy itt kézilabdázhat. Nem akármilyen gesztus volt az sem szombaton, amint a mérkőzés legjobbjának járó díjat átadta Zubai Szabolcsnak.
Mindketten oroszlánrészt vállaltak abban, hogy a Pick hét forduló után nyolcpontos. Valószínű, hogy a Csehovot és a Valladolidot nem éri utol, biztosra vehető, hogy a Minszket nem engedi maga elé, az Aalborggal és a Schaffhausennel pedig megosztozik a harmadik, a negyedik és az ötödik helyen. Persze nem lesz ez békés osztozkodás – már csak azért sem, mert mindkét vetélytársához ellátogat még, a Valladolidot pedig fogadja –, hiszen utóbbi kettő pozíció között ég és föld a különbség.
Az MKB Veszprém 27-26-ra elveszítette szombaton hamburgi mérkőzését, és ezzel százszázalékos mérlegét is, de emellett nem keveset nyert. Mert ugyan a Bundesliga éllovasának otthonában a szokásosnál lényegesen gyengébb átlövőteljesítménnyel kezdett, és 21-14-es hátrányba került, pazarul hajrázott, és majdnem az őrületbe kergette házigazdáját, e kisebb világválogatottat. Mivel Veszprémben 33-30-ra az MKB nyert, az egymás elleni eredményeket tekintve kedvezőbb a pozíciója, de ennek csak pontegyenlőség esetén lenne jelentősége, ami remélhetőleg nem következik be. A Hamburg ugyanis már öt pontot vesztett, a Veszprém viszont még csak kettőt, igaz, utazik még a Montpellier-hez és a Koldinghoz. A franciák ezt megelőzően még játszanak ma a svéd Sävehof, majd jövő februárban a Hamburg otthonában, és ha mindkétszer nyernének, a B jelű hatos utolsó ütközetén jönne a Montpellier–Veszprém csoportdöntő.
Az MKB továbbjutása már megváltoztathatatlan tény, az elsőség pedig azzal a kedvezménnyel járna, hogy a negyeddöntőben sem kaphatna másik elsőt ellenfélül, így feltehetőleg elkerülné a már nem százszázalékos, de még mindig veretlen Ciudad Realt is. Bár utóbbi semmivel sem tűnik erősebbnek a Hamburgnál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.