Egyre fogy a remény a Pike River bányában

Hírösszefoglaló
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napról napra, óráról órára egyre reménytelenebb a helyzet – mondta Howard Board új-zélandi rendőrfőkapitány, aki tegnap sajtótájékoztatón értékelte a pénteken a föld alatt rekedt 29 bányász életben találásának esélyeit. Vélhetőleg metángáz okozott robbanást az új-zélandi Déli-szigeten lévő Pike River bányában. A baleset után két embernek sikerült a felszínre jutnia, 29 társuk azonban a mélyben rekedt. Mentésüket még nem kezdhették el, mert tegnap estig sem végeztek a főaknába vezető járat kifúrásával. A bánya bejáratához több nagy teljesítményű ventilátort szállítottak. Ezeknek mentés közben, a veszélyes gázok eloszlatásában lesz szerepük. Megdöbbentő videót mutattak be tegnap a hatóságok a médiának és a szerencsétlenül járt bányászok hozzátartozóinak – írta az MTI. A filmen – amelyet a biztonsági kamerák rögzítettek az üzem bejáratánál – 50 másodpercen át sűrű, fehér porfelhő gomolyog ki a tárnából. A bánya egyik vezetője szerint a felvételnek kijózanító hatása volt a rokonokra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.