Elcsalták a forgalmi adót

Csibra Tibor
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számítástechnikai eszközökkel, főképp winchesterekkel, laptopokkal kereskedett az az öt gyanúsított, akik másfél milliárd forint összegű forgalmi adót nem fizettek meg a költségvetésnek. A múlt heti akcióban száz vámos vett részt, akik több mint negyven helyszínen tartottak házkutatást a fővárosban és környékén – tájékoztatta lapunkat Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője. A csoport az unióból importálta az eszközöket, és tevékenységükről nem nyújtottak be adóbevallást, illetve valótlan adatokat közöltek azokban.
A berendezéseket az adó elkerülésével jelentős haszonnal értékesíthették annak a harmincöt vállalkozásnak, amelyeknek szerepét még vizsgálja a hatóság. Úgy tudjuk, a gyanúsítottak, érintettek köre még bővülhet. Az említett öt terheltből kettőt előzetes letartóztatásba helyezett a Fővárosi Bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.