Elfogták a harmadik bankrablót

Őrizetbe vette tegnap este a rendőrség annak a bandának a harmadik tagját is, amelyik felfegyverkezve kirabolt egy bankot pénteken a főváros XIX. kerületében, majd az utcán tűzpárbajt vívott a rendőrökkel; a lövöldözésben az egyik támadó életét veszítette, a másik megadta magát.

Csibra Tibor
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetője tegnap délelőtti sajtótájékoztatóján közölte, valóban hárman követték el a bűncselekményt. A dandártábornok kijelentette, hajtóvadászatot indítottak a szökésben lévő, sorozatlövő fegyverrel menekülő tettes kézre kerítésére, akiről elfogott társa akkor még nem adott információkat a nyomozóknak. Egyelőre nem tudni, hogy a korábban őrizetbe vett férfi segítette-e a vizsgálatot, a tegnap esti akcióról a rendőrség mára ígért tájékoztatást. Fülöp Valter, a BRFK vezetőjének bűnügyi helyettese cáfolta azt a sajtóhírt, amely szerint a támadók rendvédelmi szervek vagy a honvédség alkalmazottai lennének, s így jutottak gépkarabélyokhoz, lőszerekhez.
Miként megírtuk, ketten mentek be a kispesti Fő utcában lévő Budapest Bank fiókjába. A fegyveres rablóknak a pénztáros 2,8 millió forintot adott át, a tettesek az Üllői úton gyalog menekültek el. A közelben lévő járőr üldözőbe vette a banditákat a lakótelepen. A Szigligeti utcában felszólították őket, hogy álljanak meg, fegyvereiket dobják el, de azok megfordultak, és egyikük gépkarabéllyal rálőtt a járőrökre, akik viszonozták a tüzet, s végeztek az egyik támadóval, egy 41 éves román állampolgárral.
Részletek a 16. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.