Elhunyt Leslie Nielsen

Muray Gábor
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frank Drebin hadnagy tehát vette a sátorfáját, borítva mindent. Persze nem lehet komolyan venni, nyilván most is grimaszol valahol, mert a mókázásnak ezt az életvitelszerű válfaját nemigen lehet abbahagyni. A geg utolsó generációs nagy mestere volt, tört-zúzott, igazságot osztott – mindig rosszkor és rossz helyen. Ezzel nyert. A 84 éves korában elhunyt világhírű játékfilmes komikus minden műfajban otthon volt, már pályája zenitjén fordult a paródiák felé: 56 évesen lett brand a Nagyon különleges ügyosztály című vígjátéksorozat élén, majd a kétbalkezesek szakértelmével vitte sikerre az Airplane!-t és a Csupasz pisztoly trilógiát.
Nézem a legjobb jeleneteit a YouTube-on, s rögvest leszögezhetem: Leslie Nielsent bármikor elővehetjük a kedélybántalmak ellen, ő örökké benne lesz a mókában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.