Eltérő román fellépés a szélsőségesek ellen

2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kolozsvári rendőr-főkapitányság összesen húszezer lej (1,3 millió forint) pénzbírsággal sújtotta azt a nyolc magyar fiatalt, akik szerda este, a román nemzeti ünnep napján a Székely Hadosztály megalakulásáról akart megemlékezni a kincses városban. A hosszú név ellenére elhanyagolható súlyú Új Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Mozgalom Győri Wass Albert Zászlóalja Székely Szakaszának tagjait – közöttük négy magyar állampolgárt – még a tervezett megemlékezést megelőzően, az utcán állította elő a rendőrség, és a helyi polgármesteri hivatal által kibocsátott, az akció betiltásáról szóló határozat megsértésére hivatkozva büntették meg. Ezzel szemben Marosvásárhelyen sem a rendőrség, sem a csendőrség nem folytat eljárást az Új Jobboldal és a Vatra Romaneasca szervezetek ellen, amelynek mintegy kétszáz tagja vonult fel ugyancsak szerdán a „magyar szeparatizmus ellen”, noha a Maros-parti város önkormányzata visszavonta korábban kibocsátott engedélyét. Daniel Manea, a megyei csendőrség szóvivője lapunknak elmondta: a városháza tévedett, amikor csak 24 órával az esemény előtt döntött az akció betiltásáról, ezért nem járnak el a szervezőkkel szemben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.