Erőtlen szakszervezeti tüntetés

Pár százan vettek részt a három szakszervezeti konföderáció által szombaton megtartott kormányellenes demonstráción, ahol többek között párbeszédet, többsávos adórendszert, a magánnyugdíjpénztárak választhatóságának szabadságát követelték az érdekvédők.

Munkatársainktól
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavasz óta zajló jogalkotási folyamat és kormányzati intézkedéssorozat elleni tiltakozáson mindössze négy-öt, közismerten MSZP közeli ágazati szervezet jelképét lehetett látni, amelyek vezetői közül néhányan különböző magánnyugdíjpénztárak vezetőségében foglalnak helyet. Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő épp erre hivatkozva nevezte hiteltelennek az akciót. – A kormány elkötelezett az emberek nyugdíjának megvédése és a pofátlan végkielégítések megadóztatása mellett – szögezte le a politikus. A ma kezdődő, kétnapos parlamenti ülésen várhatóan továbbra is téma lesz a magánnyugdíjpénztárak ügye.
Titkos szavazással döntenek ma a legfőbb ügyész személyéről a képviselők, az államfő Polt Pétert javasolta a tisztségre. Megválasztásához kétharmados támogatás kell, a megbízatás kilenc évre szól. A Ház elfogadhatja a közjogi méltóságok 13. havi juttatásának eltörlését is, kedden pedig voksol a 2011. évi költségvetés első körös módosító indítványairól. Megkezdődik a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény általános vitája, amely az államigazgatás után a közigazgatásban is lehetőséget adna jövő évtől a munkáltató általi indoklás nélküli elbocsátásra.
Kövér László házelnök az Info Rádiónak a hét végén arról beszélt, hogy a képviselők tehermentesítése érdekében kéthetes ülésezési rendben lennének határozathozatalok. Az MSZP ezt nem támogatja.

Bővebben a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.