Feljelent a megfigyelt bírónő

Még ezen a héten az ügyészségen tesz feljelentést az a bírónő, akiről a férje megfigyelése idején ugyancsak adatokat gyűjtött az In-Kal Security – értesült lapunk. Jogi képviselőjük szerint a vélelmezett bűncselekmények súlya miatt az ügyészségnek lenne a feladata, hogy a végére járjon: miképp jutott az ITD Hungary megbízásából dolgozó biztonsági cég a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírájával összefüggő információkhoz.

Swendt Pál
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férje által tett feljelentés elutasítása után feljelentésre készül felesége, a pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) bírája is, akiről házastársa megfigyelése idején az ITD Hungary megbízása alapján az In-Kal adatokat gyűjtött. A házaspár jogi képviselője, Futó Barnabás lapunknak elmondta: még ezen a héten feljelentést tesznek, és benyújtják panaszukat a férj feljelentését elutasító rendőrségi határozat miatt is. Álláspontja szerint az elkövetett bűncselekmények súlya azt indokolná, hogy a nyomozás lefolytatását az ügyészség vonja magához. Különösnek nevezte, hogy a történtek miatt ugyancsak feljelentést tett ITD az általuk már egy hónapja ismert, a nyomozást elutasító végzés miatt máig nem élt panasszal.
Az ügy előzménye, hogy a korábban az ITD alkalmazásában álló férfi munkaügyi perbe keveredett a céggel, amely a korábbi MSZP-s vezetésű kormányok alatt kiemelt szerephez jutó In-Kalhoz fordult. A megbízás alapján a biztonsági cégnek a férfi anyagi körülményeiről kellett volna információkat gyűjtenie, azonban a sértettek gyanúja szerint az In-Kal jelentősen túlterjeszkedett hatáskörén. Papcsák Ferenc korábbi elszámoltatási kormánybiztos szeptemberben jelentette be, hogy az ITD megbízásából dolgozó In-Kal a férfi megfigyelése idején bíróként dolgozó feleségével szemben is titkos adatgyűjtést folytatott.
Az ügyben a kormánybiztos kérése után nem indított belső vizsgálatot a Legfelsőbb Bíróság elnöke sem, mondván, nem találtak erre indokot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.