Fiatalok ipponparádéja

Munkatársunktól
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még április végén a bécsi cselgáncs Eb-n Joó Abigél (78 kg) arany-, Ungvári Attila (73 kg) bronzérmes lett, így most igen jó esélyekkel utaztak a szarajevói U23-as Eb-re, amit vasárnap este a 20 éves Joó és a 22 éves Ungvári is megnyert. Előbbi címvédőként győzött, mind a négy ellenfelét ipponnal verve, utóbbinak öt meccset kellett sikerrel abszolválnia, s ő háromszor ért el ippont. Krizsán Szabolcs (81 kg) tavalyi ezüstérme után ismét a második helyen végzett. Joó és Ungvári nem sokat pihenhet, Szarajevóból mindketten Abu-Dzabiba utaztak, ahol a Világkupa-sorozatba tartozó grand prix-n ma, illetve holnap lépnek tatamira.
Az U23-as korosztályból éppen kinőtt, felnőtt Eb-ezüstérmes Csernoviczki Éva májusi keresztszalag-szakadása után ezen a versenyen tért vissza tegnap a nemzetközi mezőnybe, és a 48 kg-os súlycsoportban az ötödik helyen zárt. „Itt hagytam egy érmet Abu-Dzabiban… Túl szép lett volna a visszatérés, de pozitív, hogy a lábammal minden rendben, és ismét ott vagyok a legjobbak között” – kommentálta felemás érzésekkel a szereplését egy közösségi hálózat üzenőfalán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.