Fokozza a versenyt a közszolgálati hírgyár

Hírösszefoglaló
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Racionális döntésnek nevezte a közmédiumok hírgyártásának összevonását Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának elnöke, az RTL Klub programigazgatója és egy médiaközgazdász is a Korrektúra 2010 médiakonferencián tegnap Tihanyban. Weyer Balázs, az Origo főszerkesztője megjegyezte: nekik nem rossz a közszolgálati hírgyár kialakítása, hiszen fokozza a versenyt, ennek révén a hírek iránti érdeklődést, ráadásul így minden médiumnak ki kell találnia, milyen pluszt tud a hírügynökségi anyaghoz fűzni.
– A közmédiumok normatív támogatásának lehetősége benne van az új médiatörvény tervezetében – ezt már Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke közölte. A médiahatóság munkájáról elmondta: az intézmény elnökének és a médiatanácsnak normaalkotási lehetősége és piacfelügyeleti szerepe lesz, ezáltal gyorsan reagálhatnak a médiavilág változásaira. Gerényi Gábor, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy a hírverseny további élesedésére számít, s megemlítette: alig néhány honlap él meg abból, hogy automatikusan felpakolják a híreket, ahogy a nagy keresők vagy tartalomboltok piaca is kevés szereplős. Arról is beszélt, hogy eladni elsősorban gazdasági, üzleti információkat lehet; szórakoztató tartalomért szinte képtelenség pénzt kérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.