Gőzerővel zajlik az elszámoltatás

Elrendelték a nyomozást az Álomsziget projekthez kötődő üzletrész-értékesítéssel kapcsolatban – közölte tegnap a miniszterelnök sajtóstábja.

Munkatársainktól
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos a hét elején tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés, továbbá hivatali visszaélés bűntette elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.
Közben a Nemzetgazdasági Minisztérium különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen az Omninvest Development Kft. számára 2006-ban nyújtott kétmilliárd forint összegű állami támogatás odaítélése ügyében.
A BKV-botrányban is van fejlemény: a Fővárosi Bíróság a napokban jogerősen döntött Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról. A bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel gyanúsított volt MSZP-s főpolgármester-helyettes február 17-ig biztosan rács mögött marad.
A szocialisták ismét botrányba keveredtek. Lemondott egyik zuglói önkormányzati képviselőjük, helyére Kovács-Csincsák Lászlót jelölnék. Őt a bűncselekményekkel vádolt Hunvald György polgármesteri tanácsadóként alkalmazta az Erzsébetvárosban. Kovács-Csincsák a gyanú szerint munkavégzés nélkül kapott milliókat. Az ügyben tiltakozó Papcsák Ferenc fideszes polgármester bejelentette, Zuglóban is lesz elszámoltatás: büntetőfeljelentések sorát tervezik az előző ciklusban elkövetett visszaélések miatt.
Részletek a 3. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.