Háború a favelában

Hírösszefoglaló
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt nap fegyveres összecsapásai után elfoglalta helyi idő szerint csütörtökön a brazil rendőrség Rio de Janeiro egyik nyomornegyedét. Miután a tűzpárbajok harminc életet követeltek, a hatóságok a hét közepén a katonaság segítségét kérték. A hadsereg hat páncélos járművet küldött a rendőrök megsegítésére a Vila Cruzeiro nevű favelába, ahol újabb nyolc ember vesztette életét a végső összecsapásban – tudta meg az AP hírügynökség. A lövöldözésben ártatlan civilek – így például egy 14 éves kislány és egy 62 éves asszony – is életüket vesztették. Végül a rendőrség bejelentette, átvették az ellenőrzést a nyomornegyed felett. Az akcióban a rendőrség elitalakulatának és mesterlövészeinek kétszáz tagja vett részt. Hozzávetőleg 180 embert vettek őrizetbe, kétszázan viszont elmenekültek Vila Cruzeiróból.
Kolumbiában időközben közel ezer drogkereskedőt vettek őrizetbe a rendőrség egész országra kiterjedő háromnapos razziájával – közölték a hatóságok. Az összesen 987 bűnöző a dél-amerikai ország nagyvárosaiban árult kábítószert. A távirati iroda úgy tudja, a rendőrök az akcióban 2,3 tonna különböző fajtájú drogot, valamint az ezek előállításához szükséges nyersanyagot foglaltak le.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.