Hamisítókat fogtak el

Csibra Tibor
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi esztendők legjobb minőségű bankjegyhamisítványait állította elő és hozta forgalomba az a három gyanúsított, akiket a napokban vett őrizetbe a rendőrség Budapesten. A csoport a pénzen kívül fiktív bérleteket, bizonyítványokat és okiratokat is gyártott – mondta el lapunknak Bartha László, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője. A terheltek, V. Tibor, K. Béla és R. Attila utóbbi vidéki házában profeszszionális nyomdagépekkel hamisították a tízezerforintos bankókat, amelyek forgalomba is kerültek. Ezekből eddig csaknem háromezret azonosított és vont ki a forgalomból a Magyar Nemzeti Bank. R. Attila házában a nyomozók jelentős mennyiségű, a gyártáshoz előkészített pénzpapírt is lefoglaltak, amelyet már elláttak a tízezresek vízjelével és a biztonsági fémszállal. A rendőrök a rejtekhelyen 17 millió forint értékben BKV, MÁV, Volán egyesített bérletekre, különböző okiratokhoz szükséges bélyegzőkre, illetve üres bizonyítványokra bukkantak. A gyanúsítottakat, akik egy éve követték el a bűncselekményeket, előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. Az NNI egyelőre nem közölt részleteket arról, hogy a csoport honnan szerezte be a biztonsági papírt és a jó minőségű fiktív pénzek, okiratok gyártásához szükséges eszközöket.
A nyomozók véleménye szerint a gyanúsítottaktól lefoglalt bankók annyira jó minőségűek, hogy könnyedén megtéveszthették a gyanútlan embereket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.