Három részre szakadt a Tu–154-es

Hírösszefoglaló
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap háromra emelkedett a halálos áldozatok száma a dagesztáni légitársaság Tu–154 típusú repülőgépének szombati moszkvai kényszerleszállása nyomán. Az elhunytak között van a dagesztáni elnök fivére, valamint az orosz legfelsőbb bíróság egyik bírájának édesanyja – jelentette a távirati iroda. A gépen a baleset idején 160 utas és a 9 fős személyzet tartózkodott, 87-en sérültek meg. A dagesztáni társaság gépe a moszkvai Vnukovo repülőtérről indult Mahacskalába, Dagesztán fővárosába, fél órával a felszállás után azonban két hajtóműve leállt. A személyzet a közeli repülőtérnek jelezte, hogy kényszerleszállást kell végrehajtani, de miközben ereszkedtek, a harmadik hajtómű is felmondta a szolgálatot. A gép túlszaladt a domogyedovói kifutópályáján, majd három részre szakadt.
A repülőgépet a Degesztanszkije Avialinyii légitársaság közlése szerint 1992-ben gyártották, és 2009-ben nagyjavításon esett át. Feltételezések szerint az okozta a tragédiát, hogy a személyzet elfelejtette felszállás közben bekapcsolni az üzemanyag-szivattyúkat, és így levegő került a rendszerbe. Pontos választ a történtekre a hatóságok a repülő fekete dobozának vizsgálatától remélnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.