Háromból egy: a Vasas

Munkatársunktól
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barcelonai veresége után győzelmi kényszerben kezdett tegnap az Eger férfi vízilabdacsapata az Euroliga 2. fordulójában, a D csoportban. Az ellenfél azonban a Jug Dubrovnik volt, amely az első körben simán legyűrte a Varga fivérekkel, Dániellel és Dénessel felálló Primorje Rijekát. A dalmátok Egerben is nyílt játékkal rukkoltak ki, a nagyszünetben 6-5-re vezettek. Tették ezt úgy, hogy a kispadról a normálisnál kevesebb muníciót kaphattak, mert edzőkettősüket a nyitányon, a horvát belharcban eltiltották, a lelátóra száműzték. A vízben azonban fölényben voltak, sőt, magyar szempontból 5-7-nél elúszni látszott a meccs, ám ekkor Szécsi ötméterest védett, az ellenakcióból pedig sikerült szépíteni, 6-7-ről indult az utolsó felvonás. Amelyben aztán a Jug meglépett három góllal, és végül a hevesi hajrá dacára nyert is 10-9-re.
Az Eger továbbjutási esélyei ezzel jelentősen csökkentek; ehhez alapesetben kilenc pont kell, de elméletileg hattal is tovább lehetne lépni, de csak akkor, ha a Jug százszázalékosan zárna az élen, a három további egylet pedig körbeverné egymást.
Az A csoportban két magyar– montenegrói rivalizálás zajlott. A Szeged a Herceg Novinál vendégeskedett, és gólgazdag mérkőzésen 13-10-re kikapott.
Ezzel estére a három párharcból a délszlávok kettőt már megnyertek, csupán a Vasasnak maradt esélye a szépítésre. Kezdetben úgy tűnt, él is vele, annál is inkább, mert a Primorac Kotor menői tíz hosszú percen át egyetlen gólt sem szereztek. Többször előkészítetlenül, olykor kifejezetten flegmán lőttek, amit a magát egyre hergelő Nagy Viktor kapus többször is megköszönt, egy ízben még puszit is dobott. Tehette, hiszen 3-0-ra elhúztak az angyalföldiek. Ám a nagyszünetre a magukhoz térő montenegróiak 3-3-ra egyenlítettek, miközben soraikban a magyar center, Steinmetz Ádám csupán epizódszerephez jutott.
Aztán fordulás után főszereplővé lépett elő, hiszen előbb kontrából, majd centerből talált be, átmenetileg a Vasasnak kellett kapaszkodnia. Fülöp és Boskovic pazar góljával 7-5-nél mégis eldőlni látszott a derbi, és valóban, a vendégeknek már csak a szépítésre futotta. E 7-6 azt jelenti, hogy a piros-kékek minden bizonnyal akkor is továbbjutnak, ha hozzák a kötelezőt, a két hazait. Földi László vezetőedző érthető elégedettséggel értékelt: „Kezdettől domináltunk, nagyon nehéz meccs volt, de nem érdemtelenül győztünk.”
Nem bizony, és így legalább háromból egy az arány. Sőt, a Vasas szemszögéből egyből három, azaz 3 pont.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.