Hat mellékvonalat nyit újra a MÁV

Hírösszefoglaló
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújult kínálatot tartalmaz a MÁV-Start Zrt. 2010–2011. évi menetrendje, amely december 12-én lép életbe – jelentették be a vasúttársaság vezetői. Monszpart Zsolt, a cég vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a nyáron személyszállításra is megnyitott öt mellékvonalon kívül további hat helyen: Esztergom–Almásfüzitő, Sárbogárd– Székesfehérvár, Sásd–Komló, Szerencs – Abaújszántó – Hidasnémeti, Nyíregyháza – Mátészalka – Fehérgyarmat – Zajta, Mátészalka– Csenger vonalakon indul újra a személyforgalom az új menetrendben. A menetrendváltás után bizonyos intercityjáratokon 540 forintról 360 forintra csökken a pót- és helyjegyek ára – közölte az MTI. Szeged és Budapest között óránként közlekednek majd az intercityvonatok, s új vonatpár jár Budapest és Szombathely, valamint Győr és Szombathely között. A Zalaegerszeg környéki vasúti közlekedésben jelentős előrelépést jelent a Boba–Bajánsenye vasútvonal felújítása és villamosítása, ennek köszönhetően az új menetrend több új lehetőséget kínál a térségben utazóknak. Újdonság, hogy Zalaegerszeg– és Győr–Budapest között naponta hat közvetlen vonat közlekedik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.