Hétszázmilliós hiányt találtak Miskolcon

Tolcsvai L. László
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétszázmillió forintnyi hiányt mutatott ki a miskolci városvezetés által indított vizsgálat az önkormányzat tulajdonában működő Miskolc Holding Zrt.-nél, ez az összeg hiányzik a társaság cégeinek működőképességéhez – közölte Kriza Ákos (Fidesz–KDNP), a város polgármestere. A hiány nagy része abból adódik, hogy – szabálytalanul –, a finanszírozási keretből beruházásokat támogattak, másrészt kétes megtérülésű kölcsönöket nyújtottak. A városvezetés úgy döntött, a holding összes cégénél lecserélik a vezetőket, átalakítják a felügyelőbizottságokat és új csapattal tisztázzák a helyzetet. – Szakértői csoportot hoznak létre, de ebben a helyzetben már csak enyhíteni lehet a kárt – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, nem maradhat el a felelősök megnevezés sem. Kiderült továbbá, hogy a holding hatmilliárd forintos hitelkerete nem lesz elég az év végéig a társaság működéséhez.
Kriza Ákos elmondta, a pazarlás a javadalmazásokban is tetten érhető volt. A havi fizetések mellé nyolcféle jogcímen adtak maguknak díjazást. Megjegyezte, a holdingnál fennállása óta tizenhárom vezetőnek fizettek állandó és eseti biztosítást mintegy 166 millió forintért. – Volt, akire 37 millió forint biztosítást fizettek ki. A konstrukció lehetővé tette a pénz hároméves futamidő utáni magánosítását, tehát így legalizáltak hatalmas összegeket – mondta a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.