Hóval jött a naptári tél

MN-összeállítás
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Narancssárga riasztást adott ki az egész országra az ónos eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) tegnap délután, emellett, a hófúvás okán citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás is érvényben volt az ország több régiójában, Észak- és Közép-Magyarországon, valamint a Közép- és Nyugat-Dunántúlon – tudta meg az MTI. Ma valamivel kevesebb csapadék és magasabb hőmérséklet várható – közölte az OMSZ.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra figyelmeztetett, hogy amíg nem áll el az ónos eső, nem tudnak eredményes munkát végezni, mert a csapadék lemossa a jégről a sót, mielőtt az a jeget megolvasztaná.
A havazás nem okozott semmilyen fennakadást Ferihegyen. Mindössze egy Nagy-Britanniából érkező járatot kellett törölni az ottani időjárás miatt. Tegnap délután megindulhatott a forgalom a rédicsi és a tornyiszentmiklósi határátkelőhelyen. A Zala megyéből Szlovéniába vezető utak szabadon járhatók, de a határt csak a hólánccal és téli gumival felszerelt járművek léphetik át.
Hazánkban több helyen történt tegnap baleset, a 4-es főúton Újfehértónál egy személyautó és egy kamion ütközött össze, a karambolban egy ember sérült meg könnyebben. Az M3-as autópályán három baleset történt rövid időn belül.
Tegnap hazaköltözhetett Ipolytarnócon az a 12 ember, akinek hétfőn kellett elhagynia az otthonát, miután a hóolvadás miatt kilépett medréből az Ipoly folyó.

Fagyos Európa. Franciaország középső részét havazás és sarkvidéki hideg bénította meg, fennakadásokat okozva a közlekedésben. Hasonló volt a helyzet Svájcban, Németországban, Olaszország északi felében, Spanyolországban, Portugáliában és Nagy-Britanniában is. Lengyelországban egyetlen nap alatt nyolcan fagytak meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.