Húga nyomán a csúcsra

Munkatársunktól
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki nyitónap kiváló eredményeit – Verrasztó Evelyn (200 m vegyes) és Jakabos Zsuzsanna (200 m pillangó) győzelme – követően az eindhoveni rövid pályás úszó Európa-bajnokságon tegnap is tartott a magyar sikerszéria. Verrasztó Dávid – húga diadala után tovább gazdagítva a családi vitrint – 400 m vegyesen nyert. A 22 éves kiválóság a hollandiai kontinensviadalt a decemberi rövid pályás dubaji vb miatt kihagyó Cseh László mögött végzett másodikként a múlt évi, isztambuli Eb-n, most eleve a legjobb selejtezős idővel került a nyolcas döntőbe, ahol aztán nagyszerű versenyzéssel diadalmaskodott. Pillangón még „megbújt” a mezőnyben, háton a második helyre jött föl, mellen átvette a vezetést, s előnyét a gyorson még tovább növelve hatalmas fölénnyel végzett az élen. Aztán így értékelt: „Alapvetően nem a győzelem izgatott, hanem az időeredmény. Persze, jó érzés nyerni, de ha nagyon el lennék maradva a világ legjobbjaitól, akkor semmit sem érne ez az első hely. Jobb időt úsztam, mint tavaly ilyenkor Moszkvában, a szuperdresszben, erre lehet építeni a vb-ig. Amit ma elterveztem, sikerült megvalósítani. Jobban szeretek úgy úszni, ha valakire tapadni kell, mint így, hogy egyedül megyek elöl – ez nekem teljesen szokatlan.”
Egy magyar ezüst is született tegnap Eindhovenben a 17 éves Kapás Boglárka révén. Az augusztusi, szingapúri ifjúsági olimpián aranyérmes ifjú hölgy közel tíz másodpercet javított egyéni csúcsán a délutáni futamban, ám a délelőtti másik etapot nyert olasz Federica Pellegrini nála is jobb időt ment. Az Eb első Európa-csúcsa is megszületett: az orosz Sztanyiszlav Donyec 50 m háton saját rekordján javított két századot. Verrasztó Evelyn a legjobb idővel jutott a női 100 m vegyes döntőjébe, folytatódhat a magyar éremeső.
Eb-győztesek. Férfiak, 400 m vegyes: Verrasztó Dávid 4:03.06 perc; 100 m mell: Fabio Scozzoli (olasz) 57.78 mp; 100 m pillangó: Steffen Deibler (német) 49.95 mp; 50 m hát: Sztanyiszlav Donyec (orosz) 22.74 mp – Európa-csúcs. Nők: 800 m gyors: Federica Pellegrini (olasz) 8:15.20 p, 2. Kapás Boglárka 8:18.56; 200 m mell: Anasztaszija Csaun (orosz) 2:22.68 p; 100 m gyors: Ranomi Kromowidjojo (holland) 51.44 mp; 100 m hát: Darina Zevina (ukrán) 57.57 mp; 50 m pillangó: Inge Dekker (holland) 25.38 mp; 4x50 m gyorsváltó: Hollandia 1:34.34 p.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.