Idén több ajándék kerül a fa alá?

Hajdú Péter
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három év után várhatóan ismét növekszik a kereskedelmi forgalom karácsonykor – áll a GfK legfrissebb jelentésében. Akárcsak korábban, a hipermarketekben csapódik le a forgalom nagy része, a kis boltok bevétele várhatóan csak minimálisan növekszik, lévén nagy az igény a gyorsan és egyszerűen intézhető vásárlás iránt, ennek a kívánalomnak pedig a bevásárlóközpontok felelnek meg.
Az ünnepekhez közeledve közel harmadával nő majd az otthoni sütés-főzéshez szükséges alapanyagok, így a margarin, a vaj, a sütőpor, valamint a puding- és desszertpor, illetve a tejszín iránti igény. Miután az év vége elengedhetetlen részese az alkohol, a bor és az égetett szeszek forgalmának emelkedése is igen valószínű. A csokoládé is slágertermék; ötödével több táblás csokoládé fogy az év végén, mint egy átlagos hónapban, a bonbonfélék forgalma pedig megduplázódik. A ruházati cikkekből is rendszeresen többet vásárolunk az év utolsó két hónapjában. Az átlagos kéthavi forgalomnál akár negyven százalékkal is magasabb a ruhafélék értékesítése november– decemberben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.