Illegalitásba menekülnek az adósok?

A tartozások emelkedése és az ingatlanárak csökkenése miatt mára minden második ingatlanhitel-tartozás összege magasabb, mint a jelzálogként felajánlott ház vagy lakás értéke – tudtuk meg Kovács Lászlótól, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetőjétől.

Csécsi László
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajba jutott családok nyakán így még akkor is marad adósság, ha ingatlanjukat elárverezik, ez pedig tízezreket űzhet „illegalitásba”. Ők papíron minden javukról, még a bejelentett munkájukról is kénytelenek lesznek lemondani, ha nem akarják, hogy ingóságaikat vagy fizetésüket elvigye a végrehajtó. Kovács tapasztalatai szerint az elmúlt egy évben 30-40 százalékkal nőtt a nem fizetett hiteltartozások mértéke, a bankok pedig egyre sűrűbben nyúlnak a végrehajtás eszközéhez.
Továbbiak a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.