Impozáns növekedés várható jövőre

Hajdú Péter
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei egy százalék után jövőre, a belső gazdaság fejlődésének köszönhetően három százalékkal is nőhet a gazdaság – jelentette ki a vállalkozók napján Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára. A növekedésből a válságadót fizető vállalkozások pótolhatják a költségvetésbe fizetett pluszforintokat, hiszen az adóváltozásoknak köszönhetően a lakosság kezében 500 milliárd forinttal, a kisvállalkozásoknál pedig 140–160 milliárddal több marad. A siker feltétele, hogy a forrásokat teremtő Új Széchenyi-terv támogatásai új munkahelyeket teremtsenek, s a világgazdaság növekedése is folytatódjon.
Chikán Attila egyetemi tanár arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány pluszadókkal teremtett magának mozgásteret az elkövetkező 2-3 év átalakításaihoz. Ennek kizárólag akkor van értelme, ha valóban nekilátnak a strukturális átalakításnak. Petschnig Mária Zita kiemelte, hogy az idei növekedés egyértelműen a külgazdasági folyamatoknak köszönhető, illetve hogy a fél éve hatalmon lévő kormány tevékenysége miatt számos pénzügyi mutató romlott, például gyengült a forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.