Januártól több pénzt hoz a postás

Munkatársunktól
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Január 1-jétől 3,8 százalékkal emelkednek a nyugdíjak – jelentette be a kormányszóvivő tegnap. Nagy Anna közölte, az emelés vonatkozik a normál öregségi nyugdíjakra, az özvegyi nyugdíjakra, az árvaellátásra, valamint a baleseti járadékra. Az intézkedések a kormányszóvivő tájékoztatása szerint 2,65 millió nyugdíjast érintenek. – A 3,8 százalékon felül azok a nyugdíjasok, akik nem idén mentek nyugdíjba, hanem még előtte, 0,6 százalékos pluszemelésben is részesülnek majd, azaz esetükben 4,4 százalékos lesz a növekedés 2011. január 1-jétől – közölte Nagy Anna. Példaként elmondta, hogy a 84 ezer forintos átlagnyugdíj esetén a 4,4 százalékos növekedés havi plusz 3700 forintot jelent. A legkisebb öregségi nyugdíj esetében – amelynek összege jelenleg 28 500 forint – az emelés havi 1254 forint többletet jelent.
A Fidesz–KDNP ellenzéki frakciószövetségként többször nehezményezte, hogy a szocialista kormányok elvették a 13. havi nyugdíjat, és először 62, majd 65 évre emelték a nyugdíjkorhatárt, valamint 2008-tól nyolc százalékkal csökkentették a nyugdíjba vonuló emberek nyugdíját, az öregségi nyugdíjminimumot pedig három éven keresztül nem emelték. A Fidesz már a választási kampányában ígéretet tett arra, hogy a nyugdíjak megőrzik reálértéküket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.