Kaló Imrével örülünk

Muray Gábor
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Frissen jövök tőle, számban még a Turán íze. Ahogy kereken két éve, úgy most is lenyűgözött, mit lenyűgözött – lehengerelt. Lényeg a lényeg: Kaló Imre, a magyar bor táltosa holnap az esztergomi Prímás Pincében veheti át a borászat alternatív Kossuth-díját, a Hamvas-fürt-díjat.
Nem mintha a díjak éltetnék. De azért azt majd érezni fogja, hogy vele örülünk, rá koccintunk, viszszük hírét a szomolyai próféciának. Mészáros Gabriella mondja a fenti interjúban, hogy még mindig túl sokszor tapasztalják: a termelőink elfelejtik, hogy a bor valójában gyümölcsből készül…
Kaló Imre bora a technika korát megelőző, ősi bor: szőlőből és szeretetből készül. Éppen ezért tiszta, becsületes. Nem hamis a szeme – a gazdájától örökölte. A Jóisten éltesse Kaló Imrét!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.