Kérdéses, hogy megdől-e a rekord

Bodacz Péter
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a díjzuhanás, elképzelhető, hogy az utolsó napok rohamában mégsem dől meg a tavalyi biztosítóváltási rekord. Sikeresnek tűnik ugyanis a biztosítók ügyfélmegtartó stratégiája, amelynek során a kiküldött értesítőikben alacsonyabb díjakat ajánlanak az eddig fizetettnél – derül ki a Kötelező.hu internetes szakportál értékeléséből. Mint írják, az ügyfelek jelentős része a megajánlott 10–15 százaléknyi díjcsökkenést hajlamos elfogadni, pedig kis utánajárással legalább kétszer akkora összeget is spórolhatna.
Azt, hogy a szolgáltatók számára nem babra megy a játék, jól mutatja, hogy a biztosítók és az alkuszok az idén hárommilliárd forintot költenek el a kampány során reklámra, de ebben nincs benne az a néhány száz millió forint, amiből ajándékokat sorsolnak ki az új ügyfeleik között. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. tájékoztatása szerint a szolgáltatók többek között pénzt, autót, autógumit, vásárlási utalvány és üzemanyagot sorsolnak ki.
Legkésőbb szerda éjfélig kell felmondaniuk azoknak az autósoknak a jelenlegi kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat, akiknek az évfordulója január elseje, és új szerződést kívánnak kötni. Mint arra a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) tegnap közleményben figyelmeztetett, december elsején nulla óráig igazoltan el kell juttatni a szerződést felmondó nyilatkozatot. – Célszerű a felmondást tértivevényes levéllel, visszaigazoló faxszal vagy egyéb bizonyítható módon elküldeni. Az érvényes felmondás alapján a biztosítás év végén szűnik meg. Ha a felmondás nem szabályos, az újonnan kötött szerződés sem lesz érvényes, és a régi szerződés marad hatályban – mondta Molnos Dániel, a Mabisz főtitkára, hangsúlyozva: az új szerződést elég megkötni december végéig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.