Kevesebb a szerencsevadász

Munkatársunktól
2010. 12. 02. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre kevesebben vállalnak nagy kockázatot csak azért, hogy gyorsan megfialtassák a megtakarított pénzüket. A szerencsevadászok számának csökkenése többek között annak köszönhető, hogy a válság alatt sokan megégették magukat. – A kockázatvállalási hajlandóság alapvetően nyugatról kelet felé, illetve északról a Balkán felé nő – foglalta össze egy nemzetközi felmérés eredményét Tordai Péter, Magyarország egyik vezető internetes brókertársaságának, a KBC Equitasnak a vezérigazgatója. A kisbefektetők a kevésből gyorsan szeretnének sok pénzt csinálni, ennek megfelelően alig válogatnak az eszközökben, nem ritka az ötven-százszoros tőkeáttétellel működő devizapiaci tranzakció, amelynek során a befektető egy kisebb árfolyam-elmozdulással a többszörösét kaphatja vissza a befektetett összegének. Persze ugyanilyen gyorsan el is veszítheti a pénzét.
Tordai Péter szerint sok kisbefektető érzelmi alapon közelít egy-egy részvényhez, és ha az egyikben csalódik, akkor megpróbál másik papírt keresni. Ráadásul sokaknak hamar elfogy a türelme, és vagy külföldi részvényeket kezdenek vásárolni, vagy kockázatosabb befektetéseket keresnek – teszi hozzá Tordai Péter. – Ilyenek például a devizabefektetések, amelyeken a befektetők többsége hamar elvérzik – tette hozzá a szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.