Ki gyilkolta meg brutálisan Balla Irmát?

Ezt találgatja a közvélemény  több mint három éve. A bírósági ítélet szerint a fideszes önkormányzati képviselőnővel fia, S. Sándor végzett, s ezért tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte. A védelem szerint a gyilkosságot a többszörösen büntetett, a bűntényt kétszer beismerő, majd vallomását visszavonó D. Lajos követte el.

Velkei Tamás
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar György ügyvéd állítását az áldozat mobiltelefonjának cellainformációira alapozza: szerinte azok bizonyítanák, hogy a gyilkosság idején védence nem volt a városban.
A gyilkosság helyszínéről eltűnt, majd később előkerült készülék cellainformációit azonban a bíróság nem vizsgálta, mert szerinte a telefont a gazdája már korábban elhagyta. Így annak a hét tanúnak a vallomását is figyelmen kívül hagyta, aki alibit igazolt az elítéltnek. Különös, hogy a terhelt testén és a lakás lefolyójában egy csepp vért sem találtak, miközben a lakást elborította a vér. Magyar György, S. Sándor védője fellebbezett az ítélet ellen, amelynek nyomán a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla a közelmúltban elnapolta döntést, és bizonyítást rendelt el az ügyben. A tárgyalás január 25-én folytatódik.

Továbbiak az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.