Kifosztották a springdale-i templomot

Győr Ágnes
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Húszezer dollár értékben loptak el fémtárgyakat az egyesült államokbeli Springdale magyar protestáns templomából – jelentette a ThePittsburghChannel.com. Paul Henry, a helyi gyülekezet egyik tagja vette észre vasárnap, hogy ismeretlenek hatoltak be a templomba. A tettesek betörtek egy ajtót, szöghúzó és csővágó segítségével eltávolították a rézből, illetve rozsdamentes acélból készült tárgyakat. A cikk szerint kifosztották az oltárt is, elvittek számos aranyozott perselyt és réz gyertyatartót. Posta József lelkész szerint a közösségnek nincsen pénze, hogy pótolja az elvitt tárgyakat.
A helyi rendőrség lapunknak megerősítette, hogy betörtek a templomba, az ügyeletes tiszt ugyanakkor azt mondta, hogy kizárólag rézcsöveket vittek el a tettesek. Lopás miatt indítottak büntetőeljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.