Kirohant a stúdióból Katona Magda

Munkatársunktól
2010. 12. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kirohant tegnap a magyar köztelevízió Ma reggel című műsorának élő adásából az idei afganisztáni parlamenti voksolás után választási csalási ügybe keveredett Katona Magda. Az m1 stúdiójában Obersovszky Péter műsorvezető mellett két újságíró kérdezte az Afganisztánért Alapítvány elnökét az adásban is bemutatott videóról. Az elsőként az afgán Emruz tévécsatornán sugárzott felvétel szerint a magyar nő kétezer dolláros kenőpénzt vesz át egy személytől, de további hatezret vár a valasztás manipulálásáért cserébe.
Az afgán választáson megfigyelőként részt vett Katona Magda azt állítja, hogy személyes vitája van Nadzsibullah Kabulival, az Emruz tulajdonosával, ám azt elismerte, hogy az általa montázsnak minősített felvétel utolsó kockáján az ő arca látható. A beszélgetés során, amikor Obersovszky Péter arra kérte a meghívott vendéget, hogy mondja el, mivel foglalkozik szervezete Afganisztánban, illetve Szirmai Dávid újságíró megjegyezte, a beszélgetés témája nem az afgán választások értékelése, Katona Magda elhagyta a stúdiót.
Katona Magda a The Washington Postnak küldött e-mailben azt állítja, hogy nem ő látható azon a felvételen, amelyet a lap közölt a minap, s egyben politikai támadás áldozata. Levelében azt írja, hogy ő egy elismert Afganisztán-szakértő, s nem tett semmi törvénybe ütközőt a választásokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.