Kisimult a papírforma

Matematikailag tizenkét nyolcaddöntős hely kelt el a labdarúgó Bajnokok Ligájában az ötödik csoportforduló után, de gyakorlatilag erősen valószínű, hogy máris mind a tizenhat. Ha így lesz, minden marad a régiben: négy angol, három-három olasz és spanyol, valamint két-két francia és német klub jut be az egyenes kieséses szakaszba, az öt futballhatalom 14 kvótát birtokol majd a 16-ból.

Munkatársainktól
2010. 12. 05. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden két kérdés maradt valamelyest nyitva – az E csoportban a Bayern mögött minden bizonnyal a Roma lép tovább, a H kvartettben pedig az Arsenal, Sahtar kettős kvalifikációját csak az hiúsítaná meg, ha az angolok a még pont nélküli Partizan Beogradot fogadva veszítenének –, szerdán pedig egyetlenegy a D jelű négyesben. Ahonnan a Barcelona már kivívta a nyolcaddöntőt, és hogy mögötte ne a Köbenhavn csusszanjon be, ahhoz az kellene, hogy a Rubin Kazany több pontot szerezzen a Nou Campban, mint amennyit a dánok Koppenhágában, a Panathinaikosz ellenében. Különösebb kockázat nélkül mérleget vonhatunk: egyetlen sztárgárda sem esik ki, a hajdani nagyok közül is mindössze a Benfica és az Ajax, keletet az egy szem Sahtar Donyeck, északot a Köbenhavn képviseli majd a tizenhat között. Ahová már Hollandia, Portugália, Orosz-, Görög- és Törökország sem delegál egy csapatot sem.
Három alakulat pedig még mindig pont nélkül áll: a török Bursa, a szerb Partizan és a szlovák Zsolna. Ehhez képest a kolozsvári CFR három pontja még egészen elviselhető. A klubnál azonban nem így gondolkoznak. Tegnap szerződést bontottak Sorin Cartu vezetőedzővel. A döntés egyik oka a közvetlen előzményekben keresendő, a CFR 1-0-ra kikapott Baselben, ezzel elvesztette az esélyét a továbbjutásra, s a csapat a román bajnokságban is csak a nyolcadik. A legnagyobb példányszámú bukaresti sportnapilap, a Gazeta Sporturilor kész tényként tálalta, hogy Pászkány Árpád tulajdonos Romániában sztárgázsinak számító 600 ezer eurós éves fizetésért a marosvásárhelyi származású Bölöni Lászlót szerződtetné a vasutascsapathoz, a román válogatott egykori legendás játékosa, majd szövetségi kapitánya azonban tegnap az erdélyi Krónika napilapnak cáfolta az értesülést. Azt azonban elismerte, adott esetben szívesen edzősködne Romániában, akár a válogatottnál, akár valamelyik klubcsapatnál.

UEFA-vizsgálat. Az UEFA tegnap hivatalosan is bejelentette, kivizsgálja, kedden az Ajax elleni meccs hajrájában a Real Madrid két játékosa, Xabi Alonso és Sergio Ramos valóban José Mourinho vezetőedző utasítására állíttatta-e ki magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.