Kivégezte haragosait az olasz ámokfutó

2010. 12. 10. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelepcébe csalta és agyonlőtte késve vagy egyáltalán nem fizető ügyfeleit egy tűzifaszállítással foglalkozó nyugdíjas Olaszországban. A hatvankilenc éves, büntetlen előéletű Giuseppe Raelit öt gyilkossággal és négy emberölési kísérlettel gyanúsítják, a napokban tartóztatták le a siracusai rendőrök.
A nyomozás végéig magánzárkában, a legszigorúbb őrizet alatt tartják. A rendőrség szerint a férfi 1996 és 2009 között tevékenykedett a dél-olaszországi Cassibile, Noto, Avola és Fontane Bianche körzetében. A nyomozók már hosszabb ideje gyanították, hogy egy sorozatgyilkosról van szó, de csak az utolsó, 2009-es bűncselekménynél jöttek rá, hogy Raelinek köze lehet a történtekhez.
Tavaly márciusban ugyanis megtámadott és könnyebben megsebesített egy férfit, aki később a rendőrségen elmondta, hogy barátnője kérésére nyomozásba kezdett Raeli után, mert az fenyegette, többször rálőtt a házára, és felgyújtotta az autóját.
A tettes mindig ugyanazt a
12-es kaliberű pisztolyt használta, és ugyanazokat a módszereket alkalmazta: farönkökkel torlaszolta el az utcát, hogy áldozatának ki kelljen szállnia az autóból, vagy átlátszó damillal rögzítette a kaput, és becsöngetett, majd agyonlőtte a bejárathoz igyekvő tulajdonost. Máskor haragosa házának ablakára lőtt, vagy felgyújtotta az autóját. Azok élték túl a támadást, akik fedezékben maradtak, illetve komoly sérülésekkel, de életben maradt egy lány, akinek szüleit viszont meggyilkolta. Minden alkalommal olyan területen tevékenykedett, amelyet jól ismert, és ahonnan könnyen el tudott tűnni. Az Ansa szerint mostanra kiderült, hogy Raelinek köze volt a megtámadottak mindegyikéhez: tűzifát szállított nekik, és ők nem fizettek (néhány száz eurós tételekről volt szó), vagy elégedetlenek voltak a munkájával, és csúnyán összevesztek vele.
A rendőrség átkutatta a gyanúsított lakását, és megtalált egy, a gyilkos fegyverből származó hüvelyt. A pisztoly azonban nem került elő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.