Követendő példák, Prima Primissimák

Makrai Sonja
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában – Buzánszky Jenő a Magyar hiszekegy soraival köszönte meg, hogy a kiválók közül a legkiválóbbaknak járó díjjal tüntették ki. Az Aranycsapat egykori legendás jobbhátvédje pénteken sport kategóriában vehette át a Prima Primissimát.
A vállalkozók napja alkalmából tegnap este nyolcadik alkalommal adták át a Prima Primissima Díjat a Művészetek Palotájában. Moldova György író az irodalmi, a Csík zenekar a népművészet és közművelődési, Kubinyi Anna textilművész a képzőművészeti, Érdi Tamás zongoraművész a zeneművészeti, Balázs Mihály építész az építészet és építőművészeti, Rubik Ernő építész, tervező, feltaláló a tudományos, Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző az oktatás és köznevelési, Veiszer Alinda műsorvezető a sajtó, Koltai Lajos operatőr pedig a színház- és filmművészeti kategóriában érdemelte ki a Prima Primissima Díjat. A közönségdíjat Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró kapta.
A Prima Primissima Díjat és az azonos nevű alapítványt 2003 nyarán alapította Demján Sándor üzletember, a TriGránit Rt. elnöke a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének támogatásával. A díj azzal a céllal jött létre, hogy politikai rokonszenvektől függetlenül támogassa a magyar tudományos, művészeti és kulturális életet, követendő példákat állítson a magyarság elé.
Évente tíz kategóriában harminc művészt, tudóst, építészt, sportolót és más közéleti személyiséget, kollektívát jelöl a díjra a Prima Primissima Alapítvány és a társadalmi tanácsadó testület. A primák tízezer, a primissimák ötvenezer euró díjazásban részesülnek, és a kitartás jelképeként megkapják a Zsolnay porcelángyár Kincsem-szobrát is. A díj társadalmi rangját jelzi az is, hogy 2005-ben Megyei Prima, 2007-ben a harminc év alatti fiatal tehetségeknek adományozható Junior Prima Díjakkal bővítették az elismerések körét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.