Kupasiker, Görbicz Anita sérülésével

Munkatársunktól
2010. 12. 08. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatnánk, női kézilabda-válogatottunk a papírformának megfelelően megnyerte a Telenor-kupa nemzetközi tornát – ám a „papírformának megfelelően” kitétel a tegnapi, tiszaújvárosi első félidő alapján indokolatlan magabiztosságnak tűnhet. Azok után ugyanis, hogy a mieink szombaton Miskolcon 36-22-re elintézték Tunéziát, egy nappal később 14-12-es vesztésre álltak a szintén a decemberi Európa-bajnokságra készülő ukránok ellen. Akik – kihasználva, hogy a hazaiak a hatos vonalon igen hatástalanul védekeztek – szabadon jártak be a falba gólt lőni. Vagy ha nem, azért nem, mert Pálinger Katalin legalább hozta a maga formáját; aztán szünet után már valamelyest a többiek is. Elsősorban a szombaton 24. születésnapját ünnepelt, Kovacsicz és Bódi remélhetőleg kisebb sérülése miatt a szélre „száműzött” Sopronyi Anett, aki hét gólt tett hozzá a 30-27-es győzelemhez.
Görbicz Anita is emlékezetes pillanathoz érkezett: belőtte 750. válogatott gólját, majd civilbe öltözött, mert bal kezének hüvelykujjában megsérült egy szalag. Érdeklődésünkre szokásos eltökéltségével mondta, „Szerintem elszakadt, de nincs nagy baj”, a hivatalos verzió azonban kevésbé biztató: ha a mai röntgen azt mutatná, hogy műtétre van szükség, ki kellene hagynia az Eb-t.
Remélhetőleg nem így oldódnak meg Mátéfi Eszter szövetségi kapitány dilemmái a keretszűkítéssel kapcsolatban

Felemás mérleg. A férfiaknál a hét végén kontinentális kupaküzdelmek zajlottak. A férfi Bajnokok Ligája B csoportjában az MKB Veszprém szombaton hazai pályán 38-34-re verte a svéd Sävehofot, így hat forduló után még mindig százszázalékos. A C kvartettben a Pick Szeged tegnap a Csehovszki Medvegyit fogadta. A magyarok tíz napja, nem kis meglepetést okozva, idegenben gyűrték le 26-25-re az oroszokat, tegnap viszont a Tisza partján 29-22-re kikaptak. Méghozzá alapvetően az első félidő miatt, amikor a rivális nyolcgólos előnybe került, a hazaiak támadójátékát szinte teljesen megbénítva. A Szeged még mindig esélyes a nyolcaddöntőre, aminek eléréséhez a fehérorosz Minszket kell legyűrnie.
A KEK-ben a Balatonfüred kihasználta, hogy a moldovai HC Olimpus feladta pályaválasztói jogát, és szombaton 27-16-ra, vasárnap 28-19-re nyerve jutott a legjobb 16 közé.
Az EHF-kupában ugyanez sikerült a Tatabányának, miután az idegenbeli 27-25-ös sikert követően szombaton otthon verte 29-21-re a bosnyák Banja Lukát. A Dunaferr pénteken simán kikapott Portóban, tegnapi visszavágója ugyanott lapzárta után ért véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.