Lebukott a német liberálisok besúgója

Stefan Lázár
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázas kutatás után nyomára bukkantak a német kormánykoalícióban helyet foglaló liberálisok annak az FDP-tagnak, aki ellátta bizalmas információkkal a berlini amerikai nagykövetséget. Az amerikai diplomatáknak a WikiLeaks jóvoltából nyilvánosságra került jelentései a külügyminiszter, Guido Westerwelle vezette párt legszűkebb köréből kerültek ki, és mint kiderült, az FDP-elnök irodáját vezető és a nemzetközi kapcsolatokat irányító Helmut Metzner volt a besúgó. Az amerikai nagykövetség által fiatal és feltörekvő személyként említett irodavezető nemcsak egyes politikusokról mondta el véleményét, hanem tájékoztatta a diplomatákat, elsődlegesen Philip Murphy nagykövetet a kormányalakítást megelőző koalíciós tárgyalások részleteiről is.
Metzner végül beismerte tettét. A negyvenegy éves férfit azonnali hatállyal felmentették hivatalából, de a pártközpontban új feladatkört keresnek neki. Az FDP parlamenti frakciójának képviselői egyúttal Philip Murphy leváltását kérték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.