Legyőzte és megelőzte az Eger az FTC-t

Munkatársunktól
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap estig az idei hét bajnoki mérkőzéséből egyet veszített el az FTC-Fisher Klíma férfi vízilabdacsapata, a ZF-Eger hat meccséből egyet adott döntetlenre, a többi találkozóját megnyerte a két együttes, de az ob I tegnapi, egri rangadóján mindkettő nem győzhetett.
Nem kis meglepetésre az első három találatot a fővárosiak szerezték, Szeles két góljával húztak el váratlanul 2-0-ra, nagyobb szenzációról azonban nem beszélhetünk. Tudniillik Kunac a medencék világában ritkán látható megmozdulással a saját kapujába paskolta a labdát (!), ezzel lett 2-1. Feltham emberelőnyből egyenlített, de Kunac az egri kaput is bevette, majd Biros büntetője után újra egyenlő állásnál feszülhettek egymásnak a felek. Az első félidőre még egy Hosnyánszky-találat jutott, így 4-3-ra már a házigazda vezetett, a harmadik negyed után pedig 7-5-re. A hetedik gólt Hosnyánszky szenzációs csavarból szerezte. A záró játékrész a történetben már nem hozott csavart, az Eger Bundschuh lövésével 8-5-re elhúzott, és végül 11-9-re megnyerte a rangadót.
A ZF Eger így hét meccsen 19 pontot gyűjtve megelőzte a Ferencvárost, feljött a negyedik helyre a Vasas (24 pont/8 meccs), a Szeged (21/8) és a Honvéd (21/7) mögé, az FTC-Fisher Klíma (18/8) az ötödik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.