Lelőtték az egyik bankrablót

Csibra Tibor
2010. 12. 06. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrökkel vívott tűzharcban életét vesztette tegnap délután az a bankrabló, aki társával vagy társaival egy budapesti, XIX. kerületi, Fő utcai pénzintézetet támadott meg. A rablók fegyverrel kényszerítették az alkalmazottakat a pénz átadására, közben az ügyfelekkel együtt a padlóra fektették őket. A támadók 2,5 millió forintot zsákmányoltak, majd gyalog távoztak a bankból. Az egyik dolgozó megnyomta a riasztógombot, amely a rendőrségen jelez. A bank alkalmazottai jó személyleírást is tudtak adni az elkövetőkről, a pénzintézet közelében pedig épp kint volt egy járőrkocsi. Az egyenruhások felismerték a rablókat, utánuk eredtek, miközben felszólították őket, hogy dobják el a fegyvert, és adják meg magukat. A támadók erre megfordultak, és szó nélkül tüzet nyitottak a rendőrökre automata gépfegyvereikkel. A járőrök viszonozták a tüzet, közben egyik elkövetőnek elakadt a lőszer a fegyvere csövében, s míg megpróbált újratölteni, a rendőrök agyonlőtték, a férfi azonnal meghalt. Társa elmenekült, de csak néhány száz méterre jutott. Ott bekerítették, a rabló megadta magát. A tetteseknél a honvédségnél rendszeresített AMD típusú gépkarabélyok voltak.
Az események közben bejelentés érkezett a hatósághoz, hogy a rablóknak lehetett egy harmadik társuk, aki a Szigligeti utca egyik panelházában bújt meg. A helyszínre több csapatszállítóval vonultak ki a Terrorelhárító Szolgálat munkatársai, közöttük mesterlövészeket is látni lehetett. A kommandósok lezárták az épületet és környékét, lapzártánk idején még nem lehetett tudni, hogy valóban volt-e társuk a rablóknak. A helyszínen este megjelent Tóth Tamás, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője, aki rögtönzött sajtótájékoztatóján nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a kommandósok a harmadik elkövetőt keresik. Lapunk úgy tudja, nem igazak azok a korábbi értesülések, hogy az elkövető túszt is ejtett az épületben. Információink szerint az elfogott rabló, aki megadta magát a rendőröknek, magyar anyanyelvű, neve is magyar, s lelőtt társával együtt már ismertek voltak a hatóságok előtt. Lapzártánkkor a kommandósok a kispesti lakótelepen a szemközti épületben is feltűntek, az erkélyeken vették fel pozícióikat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.