Megkezdődött a vizsgálat Szegeden

Munkatársunktól
2010. 12. 09. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtartotta első ülését Szegeden az a vizsgálóbizottság, amelynek feladata az elmúlt nyolc év ügyeinek ellenőrzése. A grémium nyolc cégnél rendelt el átfogó vizsgálatot, de kíváncsi arra is, hogy miként küldték el állásából 2002-ben a Fürdővizek Szeged Kft. egykori vezetőjét, aki azóta pert nyert, és emiatt most több tíz millió forintot kell kifizetni számára.
A testület elnöke, Gyimesi László (Fidesz) hét céget javasolt vizsgálni, köztük a közlekedési vállalatot és a piacot üzemeltető céget. A nyolcadik a Városi Televízió Szeged Kft. lesz, ezt a szocialista Szentgyörgyi Pál javasolta felvenni a listára. Az LMP-s Szentistványi István azt szerette volna elérni, ha ellenőrzik a távfűtési céget és a vízművet is, ezen vállalkozások azonban nem százszázalékos önkormányzati tulajdonban vannak. Ezért a bizottság először azt deríti ki, hogy miként lehetne a vizsgálatba bevonni ezeket a cégeket. A képviselők arról zárt ülésen döntöttek, hogy melyik cégnél kik végzik a vizsgálatot. Nevüket csak azután hozzák nyilvánosságra, hogy Botka László (MSZP) polgármester aláírta a megbízási szerződésüket. A vizsgálatokat könyvvizsgálók, jogászok, informatikusok és közgazdászok végzik majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.