Menesztenék

Vona Adrienn
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tüntetett tegnap a Jobbik a Nemzeti Színház épületénél, Alföldi Róbert igazgató leváltását követelve. Mint ismert, az igazgató engedélyezte, hogy Románia Erdély elcsatolásának napján megemlékezését a magyar Nemzeti Színházban tartsa, azonban a tiltakozások hatására visszavonta az engedélyt. A tüntetésen felszólalt Pörzse Sándor, a Jobbik képviselője, aki kulturális szabadságharcot hirdetett. „Tiltakozunk az ellen – mondta –, hogy ebben az országban semminek nincs következménye. Az ellen, hogy egy közéleti ember, aki a Nemzeti Színház élén áll, nem érzi, hogy Erdély elcsatolásának napján nem lehet odaadni a színházat a románoknak.” Hozzátette, úgy véli, ez nem egyszerű provokáció, hanem a liberális emberek „így vannak bekötve”. Novák Előd szintén jobbikos képviselő hangsúlyozta, Alföldi édesapja MSZP-s képviselő volt, azért sem váltották le. Közölte, a Jobbik az Országgyűlésben tehetetlen, ezért kérte a jelenlévőket, a fideszes képviselőktől levélben kérjék Alföldi menesztését. A tüntetéstől pár méterre ellendemonstrációt tartottak, Csillag Ádám filmrendező úgy vélte, a színház mögött ordas eszméket hirdetnek, és náci eszmék alapján nem mondhatja meg egy pártember sem, hogy mit lehet tenni. (V. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.