(milyen a celebek pokla )

Kristóf Attila
2010. 12. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én nem tudom – szívta a fogát a Giga-Bleud TV műsorigazgatója a vadul csökkenő nézettségi mutatók láttán –, hogy ez az út nem a pokolba vezet-e. A következő pillanatban briliáns ötlet villant fel a fejében. „Valóságshow a pokolban!” „Úgy ám! – suttogta a fülébe egy fekete yuppie-öltönyös, kissé szőrös és kormos úr. – Belzebub vagyok, az ön menedzsmentjének főnöke. Mivel mi lentiek, hasonlóan az Úrhoz, a vesékbe látunk, az ön igényei szerinti, kész szerződést hoztam. A produkcióhoz biohelyszínnel szolgálunk, mi adjuk a műszaki személyzetet, a világítást, illetve a sötétséget, a statisztériát, ingyen. Cserébe ön eladja nekünk a lelkét. Itt írja alá!” „Miként szállítják a helyszínre a stábot?” – kérdezte az igazgató. „A négyes metróval” – felelte Belzebub, mire a direktor aláírta a papírokat.
A forgatással megbízott rendező hét celebet választott ki 666 jelentkező közül. Egy öt éve folyamatosan csukló, Guinness-rekorder ifjút, egy leszázalékolt erős embert, egy első fordulós megasztárt, aki operettáriákat játszott szívószálon; a hölgyeket a magyar implantátumrekorder, a körömgomba reklámarca és egy nyugdíjas rúdtáncosnő képviselte. A PC miatt a kezdőcsapatba került egy független transzvesztita. A stábot, mint egykor Dantét Vergilius, a Heti Hetes egy kultúrikonja kalauzolta. A négyes metró Kharón irányításával simán landolt a pokol tornácán, csak két tartópillért döntött ki fékhiba miatt. A hetvenhét részes show forgatása azonnal elkezdődött, bár a statisztáló ördögök szemét bántotta a jupiterlámpák fénye, de fekete maszkot kaptak. A pokol bugyraiból hangzó fogcsikorgatás nem zavarta a celebeket, vihogva költöztek be arra a helyre, amelynek láttán egykor Dante haja a „borzalomtól égre lázadt”. Még jobb kedvre derültek, midőn egy kongó hang így szólt: „E szomorú házat azok nyerik, kik közönyösen éltek…, s az angyalok, kik fellázadni féltek… Az ég elűzte, s itten kóborolnak, nem kellenek sem égnek, sem pokolnak.” A legszellemesebb megjegyzést a megasztárjelölt tette ekként: „Hát nem látod, hogy kellünk, köcsög!” A celebcsapat egyébként is jól teljesített, bár a transzvesztita éjjel lelopta a hölgyrekorder implantátumát, s azzal parádézott. Már a show első előadása nagy sikert aratott a földön, a tizediknél pedig a pokol nézettségi mutatói az égbe szöktek.
Ettől a celebek szárnyra kaptak. A kapun lángbetűkkel ez a felirat állt: „Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel.” Üdvrivalgásban törtek ki, s egymást taposva tódultak befelé, hiába hangzott „száz jaj a csillagtalan égen…” Fölényesen lekezeltek Homéroszszal, Horatiusszal. „Kik ezek a pasik?” – kérdezte a rúdtáncosnő a csukló ifjútól. „Lövésem sincs, hukk” – felelte az –, s „Ave, sátán, hukk” köszöntéssel fogadta a szívélyesen eléjük siető Lucifert. Az erőember olyan erővel szorította meg a kezét, hogy a Nagy Ördög túlüvöltötte a kárhozottak szüntelen jajongását. Mikor a celebek megpillantották a Szuroktavat, az implantátum-királynő felkiáltott: „Halihó! Wellness!” Az ifjabb ördögök ámulatára a kis földi csapat vígan merült el a fortyogó katyvaszban. Végül elérték a Föld középpontját, részvétükről biztosították Júdást, akit „legjobban gyötör a sátán”. Azután a négyes metróval indultak is a felvilág felé, ahol virágeső fogadta őket.
A műsorigazgató irodájába belépett Belzebub: „Brutálisan sikeres produkció volt. A szakma véresre rágta az irigységtől a körmét. Gratulálok! Lássuk a lelkedet!” Egy röntgenkészüléket vett elő, azzal vizsgálta át az igazgatót tetőtől talpig. Végül sírva fakadt. „Mekkora marha vagyok! Honnan szedtem, hogy neked lelked van, én nem tudom…”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.