MSZP-s káosz Baranyában

Bóka Máté Ciprián
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feloszlott az MSZP Baranya Megyei Elnöksége – erről a Magyar Közlönyben jelent meg hivatalos értesítés. Mindez azonban csupán egy jogtechnikai eljárás, a különleges jogi helyzet megoldása – mondta Tóth Bertalan, az MSZP megyei pártigazgatója. Magyarázata szerint még húsz esztendővel ezelőtt önálló jogi személyiségként – pártként – vették nyilvántartásba az elnökséget, ennek okát azonban ma már nem tudják megmondani. Hozzátette, a megyei ügyészség a közelmúltban levélben értesítette őket arról, hogy mivel az elnökség az elmúlt két választáson – mint pártszervezet – nem indított jelöltet, így jogszabályok szerint a jövőt illetően két lehetőség közül választhat: vagy civil szervezetként működik tovább, vagy megszünteti jogi státusát. Ez utóbbi mellett döntöttek október közepén, ám ez az MSZP baranyai szervezetének működését – szervezeti felépítését – nem befolyásolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.