Nadal nehezen, Federer könnyen

Munkatársunktól
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő estig sima meccsek sorjáztak a Londonban zajló férfi tenisz Mesterek Kupája egyéni versenyében. Aztán a kezdő kör zárásaként a mezőny egymástól papíron legtávolabb álló két játékosa – az 1. kiemelt, világranglista-vezető Rafael Nadal és Andy Roddick (8.) – hatalmas küzdelmet vívott egymással. A hat évvel ezelőtti közös premier óta (amikor az amerikai szervaspecialista simán nyert a US Openen) most találkoztak kilencedszer, és a spanyol klasszis már 6-3-ra vezet. Friss győzelme bizonyult a legnehezebbnek, hiszen kezdésként Roddick 3:1-re megugrott, és vezetést szerzett. A második játszma rövidítésbe torkollott, de itt már Nadal koncentrált jobban, majd a döntő szettben is. „Nem találtam a ritmust az elején, sokat idegeskedtem, Andy agresszív stílusát nehéz kezelni. Végül azért sikerült” – fogalmazott a bő két és fél órás derbi után a spanyol rangelső.
Tegnap a B csoport következett, méghozzá az első fordulóban nyerők rangadójával. A félig hazai pályán szereplő skót Andy Murray azon kevesek egyike, akinek pozitív a mérlege Roger Federerrel szemben, hiszen mostani londoni randevújuk előtt 8-5-re vezetett. Az idén pedig 2-1-re, ugyanis csak a januári Australian Open döntőjében kapott ki a svájci sztártól, augusztusban Torontóban és októberben Sanghajban viszont felülmúlta. Ezúttal viszont nem kapott esélyt, hiszen a négyszeres „mester”, azaz ATP-világbajnok Federer alig több, mint egy és negyedóra alatt elintézte két egyoldalú szettben. A logika alapján hasonló simán kellett végződnie (lapzárta után) a svéd Robin Söderling (4.) és a spanyol David Ferrer (7.) találkozójának, a szoros csatát majd ma hozza az A csoport…
Mesterek Kupája, A csoport, 1. forduló: Nadal (spanyol, 1.)– Roddick (amerikai, 8.) 3:6, 7:6 (7-5), 6:4; B cs., 2. forduló: (svájci, 2.)–Murray (brit, 5.) 6:4, 6:2.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.