Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 03. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

krónika
A budapesti Nemzeti Színház különleges jelentőségű a magyar nemzet számára, ezért nem a legmegfelelőbb helyszín annak megünneplésére, hogy Magyarország elveszítette Erdélyt – idézte Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövetet a Kolozsváron szerkesztett napilap. A diplomata a bukaresti külügyminisztériumban a román–magyar kétoldalú diplomáciai kapcsolatok 90. évfordulója alkalmából tartott hivatalos ceremónián elmondta, Romániának és Magyarországnak sikerült a „hatalmas történelmi terheket” nagymértékben meghaladnia, és a kilencvenéves diplomáciai kapcsolatok mérlege büszkeségre ad okot. – Eljutottunk oda, hogy kijelenthetjük: Románia és Magyarország nemcsak papíron és nemcsak nemzetközi szinten szövetségesek, hanem jó szomszédok és barátok. Összekötnek az érdekek és az értékek – fogalmazott a nagykövet. Hozzátette: a két ország egymás ellen fordulva semmire nem jut, egymás nélkül keveset ér, együtt azonban csodákra képes.

www.bumm.sk
Sok múlik azon, miként módosítják a szlovák nyelvtörvényt, mert a közéleti nyelvhasználat segítheti a szülőt abban, hogy megértse, a magyar nyelvnek rangja van Szlovákiában, és emiatt is magyar iskolába vigye a gyerekét – mondta a felvidéki hírportálnak Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.