Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Clarin.com
A bolíviai elnök, Evo Morales bejelentette, hogy kihirdetik a magánnyugdíjpénztárak megszüntetéséről szóló új törvényt – írta az argentin napilap. Az új szabályozás értelmében
a férfiak 58 évesen mehetnek nyugdíjba, két évvel hamarabb, mint az előző rendszer szerint, amely 1996-ban váltotta fel az államit. A nők már 56 éves korukban kérhetik nyugdíjazásukat, de akár három évvel korábban is megtehetik, ha kérelmük beadásakor három gyermekük él. Az új törvény létrehozta a minden munkavállalótól beszedendő 0,5 százalékos szolidaritási alapot, és bevezette a háromszázalékos munkaadói hozzájárulást is.


THE SUNDAY TIMES
Kitoloncolnak Nagy-Britanniából egy fiatal orosz nőt, aki az egyik brit alsóházi képviselő munkatársa volt, ám a brit elhárítás gyanúja szerint valójában Oroszországnak kémkedett. A képviselő cáfolta, hogy Kátya Zatuliveter orosz kém lett volna – olvasható a brit konzervatív vasárnapi lapban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.