Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DeutschlandRadio
Abszolút elhibázott konstrukciónak, gazdasági nonszensznek nevezte az eurót Max Otte közgazdász, a Jön a Krach (Der Crash kommt) című 2006-os könyv szerzője a német rádió Kultur csatornájának adott interjúban. A sikerkötet megjelenése és különösen a benne foglaltak megvalósulása óta „német krízisprófétaként” emlegetett tudós kifejtette: sokat segítene a helyzeten néhány perifériális tagország elbocsátása az euróövezetből. Az elégséges gazdasági erőre hivatkozva lehetségesnek tartja Görögország, Portugália, Spanyolország és Írország pénzügyi megmentését, ám ha a válság ténylegesen eléri Olaszországot, akkor már tényleg nagy lesz a baj. Nyilatkozatában felvillantott optimizmusa is elgondolkodtató: ha az euró valaha is összeomlik, akkor egy valóban demokratikus Európa jöhet létre, egy olyan, amelyik polgárai érdekeit szolgálja.

MB
Államcsínyt készít elő a Moldovába érkezett Mihail Szaakasvili grúz államfő – olvasható a moldáviai lapban. Értesülésük szerint az országban az amerikai titkosszolgálatok utasítása alapján és Szaakasvili támogatása mellett már több mint egy hónapja tevékenykedik egy szakértői csoport, amely forgatókönyveket készít tömegtüntetések szervezésére arra az esetre, ha a választásokon az Oroszországgal együttműködni kívánó pártok győznének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.