Napi sajtószemle

MN
2010. 12. 16. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

DIE WELT
A német konzervatív lap Paul Lendvai új könyvére hazai fogadtatása kapcsán a külföldi könyvbemutató estek elleni magyar szélsőjobboldali tiltakozásról, a magyar blogokon a publicistát ért gyalázkodásról ír. „A magyar jobboldali-konzervatív kormány néhány hét múlva átveszi az Európai Unió soros elnökségét. Azt kell tehát figyelni, vajon Orbán továbbra is semmibe veszi-e odahaza a hatalommegosztás szabályait. Azt is izgalmas lesz látni, vajon a szélsőjobboldali szellemet, amelyet a választások előtt szabadjára engedett, sikerül-e kormányfőként visszaszorítania. Eddig nem sok jel utal erre” – állapítja meg az újság tegnapi számában megjelent cikk szerzője.


The Moscow Times
Kudarcot vallott az orosz műholdas navigációs rendszer teljessé tételét célzó rakétaindítás vasárnap – olvasható az orosz főváros angol nyelvű lapjában. A kazahsztáni Bajkonurból felbocsátott három GLONASSZ műhold a 24 tagú konstelláció utolsó darabjai lettek volna, amellyel globálissá vált volna
a lefedettség. Ám a kilövést követő tizedik percben hiba történt, és ezerötszáz kilométerre a csendes-óceáni Honolulutól megsemmisült az értékes rakomány. A Szovjetunió 1976-tól fejlesztette a rendszert az amerikai GPS riválisaként, és Oroszország az elmúlt tíz évben kétmilliárd dollárt költött az újraélesztésére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.