Négyen még rács mögött

Bóka Máté Ciprián
2010. 12. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb három hónapra hoszszabbította meg a Pécsi Városi Bíróság a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) tavasszal kirobbant vesztegetési ügy négy gyanúsítottjának előzetes letartóztatását.
A PTE gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben korábban tízen voltak előzetes letartóztatásban. Közülük a mai napig még négyen, a volt gazdasági főigazgató, az informatikai igazgató, egy tanácsadó, valamint a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. volt vezérigazgatója maradt rács mögött. A pécsi bíróság döntése nyomán e négy személy újabb három hónapig, februárig előzetes letartóztatásban marad. A bíróság szóvivője, Hajdu István azzal indokolta a döntést, hogy három gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye és mindegyiküknél a tanúk befolyásolásának lehetősége.
A szerteágazó, több külsős céget és egyetemi dolgozót is érintő ügynek összesen huszonhárom gyanúsítottja van.
Az egyetem ugyan fegyelmi eljárást kezdeményezett az ügyben érintettek ellen, de a jelenleg is előzetesben lévő volt gazdasági igazgató és két társa továbbra is megkapja a közalkalmazotti bértábla szerinti jövedelmének felét. Forrásaink szerint a volt főigazgató esetében például ez jelentősen alacsonyabb összeg, mint amit korábban vezetőként kézhez kaphatott, havi 50–70 ezer forintról lehet szó.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.